Písek do filtrace nevyhazujte do popelnice


Písek do filtrace vašeho bazénu je specifické médium. Jeho drobná zrnka jsou takřka stejná, většinou jde o frakci mezi 0,6 a 1,2 mm, a takto drobný písek dokáže zachytit i velmi jemné nečistoty. Filtrační písek se s úspěchem využívá ve filtračních zařízeních plaveckých bazénů a jakmile se hrany zrnek písku dostatečně obrousí, písek se jednoduše vyhodí a vymění za nový. Cena písku je navíc velmi nízká, a tak není třeba řešit nějaké zásadní potíže s ohledem na rodinný rozpočet, jenže nabízí se tu klasická nerudovská otázka „kam s ním“?

písek do filtrace

Vyřazený filtrační písek můžete samozřejmě jednoduše vysypat do kontejneru s komunálním odpadem, jenže pětadvacet kilo písku zaplní kontejner do značné míry a zbytečně pak bráníte dalším lidem v ukládání domovního odpadu. Máme lepší tip – písek využijte jinak, mnohem smysluplněji.

voda v bazénu

Provzdušněte váš trávník – je prokázáno, že když se travnatá plocha posype jemným pískem, nebo se s ním provzdušní substrát pro setbu trávníku, že bude prostor pro růst trávy mnohem lépe připraven a trávě se tu bude dařit víc, než kdyby šlo o hutnou zeminu.

Pískoviště pro děti – nabídněte dětem lepší zábavu, než počítačové hry a sociální sítě, mimochodem v mnoha směrech spíše negativně laděné. Pískoviště poskytuje kreativní zábavu pro každý den, kdy neprší, a svítí Slunce, děti si tu mohou stavět hrady, domečky, jezera s vodou nebo výběhy pro figurky zvířátek, a vy tu můžete být s nimi.

Bosonohý chodník – tyto chodníky se staví v naší zemi i jinde v Evropě v hojném počtu a vy si chodníček můžete vybudovat na vlastní zahradě. Písek bude sloužit jako základ stavby, který doplníte kamennými oblázky, šiškami, dřevěnými úlomky, případně plastovými masážními prvky, a máte na zahradě perfektní obdobu reflexních masáží. Budete mít k dispozici reflexní terapii bosých chodidel zcela zdarma.