Vezměte na koncert vážné hudby přítelkyni se zbytkem vaší rodiny


Seznámil jste se s přítelkyní, se kterou jste již ve vztahu jistý čas, ale prozatím nebyla vhodná příležitost k tomu, vzít partnerku k vám do rodiny? Pokud se na tomto postupu spolu dohodnete, a přítelkyně bude souhlasit, a vaše rodina bude připravena ji přijmout mezi sebe, pak to můžete provést docela nevšedním, přesto velmi zajímavým o příjemným způsobem – pozvěte zbytek rodiny v Praze na koncert vážné hudby.

koncert vážné hudby

Může to být například těleso Czech Collegium, v jehož repertoáru jsou opravdové skvosty hudebních skladatelů od sedmnáctého do dvacátého století a namátkou bychom mohli vybrat Čtvero ročních období od Antonia Vivaldi, West Side Story od Leonarda Bernsteina, symfonickou báseň Vltava z cyklu Má vlast od Bedřicha Smetany, Malou noční hudbu od Wolfganga Amadea Mozarta, Largo z Dvořákovy Novosvětské, anebo známou Bachovu skladbu s názvem Air. Koncerty vážné hudby se pořádají například ve Španělské synagoze, ale i v jiných koncertních síních města Prahy a jde o celoroční působení, takže v zásadě nezáleží na tom, kdy vašim rodičům a příbuzným vaši přítelkyni představíte.

dívka s houslemi

Podstatné je, že koncertní prostředí dokáže člověka dobře naladit do pohody, setřást z něj stres a umožnit procítit opravdový hudební zážitek. Vážnou hudbu si samozřejmě můžete vyposlechnout doma v obývacím pokoji, ale vaše rodina v koncertní síni bude přijímat mnohem hlubší hudební poselství už jen proto, že půjde o živý koncert se špičkovými hudebníky, nikoli o žádný playback a hudbu reprodukovanou ze starší nahrávky.Na koncerty Czech Collegium můžete také pozvat vaše kolegy ze zaměstnání a kohokoli jiného, kdo si rád vyposlechne to, co ani přes běh času neztratilo ze svého lesku a slávy, neboť klasická hudba nestárne, a je v zásadě jedno, že už tu její autoři nejsou mezi námi a nemůžeme jim přímým způsobem ani zatleskat.